Babalar Günü
Babalar günü kavramının hayatımıza 1910 yılında girmiştir.
Küçük yaşta annesini kaybeden John Dodd’u ve 5 kardeşini babaları büyütmüştür. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran’ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs’ına kadar sürmüş.
Bu nedenle Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington’ın Spokane şehrinde kutlanmış. Sonrasında ABD’nin diğer eyaletlerine yayılmış. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge’in desteğiyle kutlanmış. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.
Katoliklerin Babalar Günü’ne getirdikleri yorum ise çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa’nın babası anısına, Mart ayının 19′unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. Ülkemizde 80′li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, bu yıl da Haziran ayının üçüncü pazarına denk gelen 15 Haziran’da kutlanacak.
Peki babalara hediye ne alınabilir?
Babalara hediye almak her zaman sorun olmuştur. Çünkü babalara alınacak hediye çeşitleri çok fazla değildir. Ve yaşları gereğince her türlü hediye alınmaz. Alınsa da beğenilmez bir kenarda kalmaya mahkum bırakılır. Buna ek olarak bazı babalar hediye almaktan hiç haz etmezler. “ben çocuk muyum gibi” bir ifade dahi takınırlar. O halde onlara onları özel ve duygusal hissettirecek bir şeyler seçilmeli. Ne alırsanız alın ( ister gömlek, kravat, cüzdan ister çakmak, kalem vb.) yapmanız gereken tek şey hediyesinin üstüne onu sevdiğinizi anlatan ufak bir not iliştirmek ve eğer yanınızdaysa sarılıp öpmek.
Yorumlar
Yorum Gönder