Ana içeriğe atla

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilmelidir

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilmelidir


İş görüşmesine gidilirken, kararlılığınızı ve ciddi olduğunuzu gösteren kıyafetler giyilmelidir. Fazla renklerle boğulmuş bir kıyafet ya da ütüsüz bir gömlek bile sizin iş görüşmenizi baltalayabilir! Her ne kadar kıyafet önemli olsa da, dinamik görünmek de bu görüşmelerde şart.
Öncelikle iş görüşmesi yapacağınız firmada nasıl kıyafetler giyiliyor onu araştırabilirsiniz tanıdıklar aracılığı ile. Ama spor dahi giyiyor olsalar siz yine de daha resmi gitmeniz gerekir görüşmeye.
Görüşmeye gitmeden önce sabah duş almak sizi rahatlatır. Önceden temizlenmiş ve ütülenmiş kıyafetleriniz sabaha hazır olduğundan emin olun.
ERKEKLER
Erkekler için olmazsa olmaz takım elbise! Başka alternatif yok zaten bu yüzden kadınlara göre biraz daha rahatlar bu konuda. Desensiz ve sade takım elbise tercih edilmeli. Renk olarak ise,  lacivert ya da gri tonları tercih edilebilir. Kravat seçiminde de aykırı bir renk olmaması gerekir.  Ter kokmamaya da gayret edin!
KADINLAR
Kadınlar erkeklere göre daha fazla seçeneğe sahipler. Pantalon, ceket, etek – ceket takım giymeleri onların ciddiyetini gösterir. Renk olarak erkeklerde olduğu gibi lacivert, gri tonları hoş gözükür. Ayakkabı olarak iseçok yüksek topuk tercih etmeyiniz. Ayakkabıların rengi ise takımı tamamlayacak renkte olmalıdır. Aksesuar seçiminde ise abartıya kaçmamak gerekir. Kolunuza bilezikler dizip giderseniz eksi puan hanenize yazılabilir. Çekici, seksi gözükmeye çalışmaktansa temiz ve bakımlı görünmeniz sizin için yeterli olucaktır!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pekmezin tarihi ilk kim buldu mucidi kimdir kim icat etmiş nerde nasıl icad etmiş

Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu  kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.

Sünnet mevlüdünde okunacak dua

Sünnet mevlüdünde okunacak dua اَعُوذُ بِالِّٰهل مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجي۪مِ بِسْمِ الِّٰهل الرَّحْمٰنِ الرَّحي۪مِ اَلْحَمْدُ رَبِّ الْعَالَم وَ الصَّ ةَالُ وَالسَّ مَالُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِه وَ اَصْحَابِهِ اَجْمَع رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّق إِمَامًا اَللّٰهُمَّ أَكْثِرْ ماَلَهُ وَوَلَدَهُ وَباَرِكْ لَهُ في۪مَا أَعْطَيْتَهُ Okunuşu: “E’ûzü billâhi mineş-şeytânir-racîm. Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Elhamdülillâhi rabbil-‘âlemin. Vas-salâtü ves-selâmü ‘alâ rasûlinâ Muhammediv ve ‘alâ âlihî ve eshâbihî ecma’în. Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil-müttekîne imâmâ. Allâhümme eksir mâlehû ve veledehû ve bârik lehû fî mâ a’taytehû.” Anlamı: “Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim Allah’ın adı ile. Âlemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e âl ve ashabının hepsine salât ve selâm olsun. Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı biz