Ana içeriğe atla

Tırnak Bakımı nasıl yapılır

Tırnak Bakımı


Manikür yapmaya veya yaptırmaya yeterli zamanınız yoksa merak etmeyin, bu kürleri deneyin.
Kür 1;
1 çorba kaşığı tuz ile 1 çay kaşığı zeytin yağını karıştırın. 5 dakika boyunca bu karışımı tırnaklarınıza masaj yapar gibi sürün ve daha sonra ellerinizi arıtın.
1 kasede 2 yemek kaşığı nişastayla 1 çay bardağı suyu karıştırın. Tırnaklarınızı 5 dakika bu karışımda bekletin. Sonrasında ellerinizi krem yardımı ile yumuşatın. Tırnak  spatulası ile tırnak etlerini geriye doğru sıyırın.  Şimdi ise sadece tırnağa cila uygulayın yeter.
Kür 2;
1 kahve fincanı suyu cezvede kaynatın. Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı papatya kurusunu ekleyin ve demlenmesini bekleyin. Demlenince içine 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve karışım ılıyınca tırnaklarınızı 5-10 dakika bu karışımın içinde tutun. Sonrasında nemlendirici sürebilirsiniz.
Bu kürleri haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pekmezin tarihi ilk kim buldu mucidi kimdir kim icat etmiş nerde nasıl icad etmiş

Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu  kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.

Sünnet mevlüdünde okunacak dua

Sünnet mevlüdünde okunacak dua اَعُوذُ بِالِّٰهل مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجي۪مِ بِسْمِ الِّٰهل الرَّحْمٰنِ الرَّحي۪مِ اَلْحَمْدُ رَبِّ الْعَالَم وَ الصَّ ةَالُ وَالسَّ مَالُ عَلَى رَسُولِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِه وَ اَصْحَابِهِ اَجْمَع رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّق إِمَامًا اَللّٰهُمَّ أَكْثِرْ ماَلَهُ وَوَلَدَهُ وَباَرِكْ لَهُ في۪مَا أَعْطَيْتَهُ Okunuşu: “E’ûzü billâhi mineş-şeytânir-racîm. Bismillâhir-rahmânir-rahîm. Elhamdülillâhi rabbil-‘âlemin. Vas-salâtü ves-selâmü ‘alâ rasûlinâ Muhammediv ve ‘alâ âlihî ve eshâbihî ecma’în. Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil-müttekîne imâmâ. Allâhümme eksir mâlehû ve veledehû ve bârik lehû fî mâ a’taytehû.” Anlamı: “Kovulmuş şeytandan Allah’a sığınırım. Rahman ve Rahim Allah’ın adı ile. Âlemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e âl ve ashabının hepsine salât ve selâm olsun. Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı biz