Ana içeriğe atla

Toplama kampını ilk kim buldu icat etti mucidi kimdir tarihi gelişimi

Toplama kampı nedir türleri ilk kim buldu ve kullandı mucidi icadı

Bilinen ilk toplama kampı 1921 yılında, Rusya’da Bolşevikler tarafından açılan Holmogor kampıdır. Milhaljo Mihajlov’a göre bu, “tüm amacı tutukluların fiziksel olarak yok edilmesi” olan ilk toplama kampıydı. 1921 ile 1953 yılları arasında, Sovyetler Birliği’ndeki toplama kamplarında kaç kişinin yaşamını yitirdiğine ilişkin kesin rakamlar yoktur.

 Ancak, tüm araştırmacılar, en az 10 milyon kişinin buralarda ölüp gittiği konusunda birleşiyorlar. Bir araştırmaya göre ise, bu rakam 19 milyon dolaylarında. Stalinist terör, 1936 yılında doruğa ulaştığında, toplama kamplarında 16 milyon kişi bulunuyordu.

1930’lu yıllarda Nazi rejiminin ünlü isimlerinden Dr. Goebbels, toplama kamplarının “mucidi”nin İngiltere olduğunu ileri sürdü. 1938’de, Nazilerin propaganda amacıyla dağıttıkları kartpostallarda, Rus toplama kamplarının yerini “Güney Afrika’daki İngiliz toplama kamplarından görüntüler” almıştı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pekmezin tarihi ilk kim buldu mucidi kimdir kim icat etmiş nerde nasıl icad etmiş

Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu  kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.

Matrisi İlk kim buldu icat etti mucidi kimdir tarihi

Matris Dedektörü nedir türleri ilk kim buldu ve kullandı mucidi icadı Matematikte matris veya dizey, dikdörtgen bir sayılar tablosu veya daha genel bir açıklamayla, toplanabilir veya çarpılabilir soyut miktarlar tablosudur. Dizeyler daha çok doğrusal denklemleri tanımlamak, doğrusal dönüşümlerde (lineer transformasyon) çarpanların takibi ve iki parametreye bağlı verilerin kaydedilmesi amacıyla kullanılırlar. Dizeylerin toplanabilir, çıkartılabilir, çarpılabilir, bölünebilir ve ayrıştırılabilir olmaları, doğrusal cebir ve dizey kuramının temel kavramı olmalarını sağlamıştır.