Ana içeriğe atla

Flash Bellekin tarihi ilk kim buldu mucidi kimdir kim icat etmiş nerde nasıl icad etmiş

Flash Bellek, içerisinde küçük bir depolama birimi olan ve USB girişi üzerinden bilgisayara bağlanan taşınabilir veri saklama aygıtı. Flash belleğin icadı 2000 yılında gerçekleşti. Her icat gibi flash belleklerde bir ihtiyacı karşılamak için icat edilmiştir. Flash belleği kimin icat ettiğine bir göz atalım.
Bilgisayarın ilk günlerinde dosya boyutları oldukça küçüktü. Bu nedenle 1.44 MB lık disketler veri saklamak ve taşımak için yeterliydi.
Ancak bilgisayar teknolojisi ilerledikçe yeni dosya türleri ortaya çıktı. Dosya boyutları büyüdü ve artık Disketler’in hızları ve veri saklama alanları yetersiz kalmaya başladı. Daha sağlam, daha iyi ve daha fazla depolama alanı sağlayacak taşınabilir bir aygıta ihtiyaç ortaya çıktı.
2000 yılında ilk flash bellekler icat edildi. IBM ve Singapurlu Trek Teknoloji şirketleri ilk satılan Flash bellekleri icat ettiler. Trek Teknoloji şirketinin ürettikleri, büyüklüğü kabaca bir başparmak kadardı. ilk olarak parmak sürücü “thumb drive” adı verildi.
IBM Amerika, Kanada ve İsrailde ürettiği flash belleklere “Disk on Key” adını verdi. İlk flash bellekler 8 MB kapasiteye sahipti ve bu kapasite 1.44 MB lık disketlerden sonra büyük bir sıçrama demekti.
İlerileyen yıllarda flash belleklerde kapasiteler inanılmaz arttı. Boyutları taşıma kolaylığı için oldukça küçüldü. Günümüzde 256 GB ve daha üstü kapasiteye sahip flash bellekler satılmaktadır. Veri saklama ve taşımada CD ve DVD’nin pabucunu dama atmış durumdadır. USB üzerinden çalıştığı için diğer veri taşıma araçlarına göre daha hızlı çalışmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pekmezin tarihi ilk kim buldu mucidi kimdir kim icat etmiş nerde nasıl icad etmiş

Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu  kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.

Matrisi İlk kim buldu icat etti mucidi kimdir tarihi

Matris Dedektörü nedir türleri ilk kim buldu ve kullandı mucidi icadı Matematikte matris veya dizey, dikdörtgen bir sayılar tablosu veya daha genel bir açıklamayla, toplanabilir veya çarpılabilir soyut miktarlar tablosudur. Dizeyler daha çok doğrusal denklemleri tanımlamak, doğrusal dönüşümlerde (lineer transformasyon) çarpanların takibi ve iki parametreye bağlı verilerin kaydedilmesi amacıyla kullanılırlar. Dizeylerin toplanabilir, çıkartılabilir, çarpılabilir, bölünebilir ve ayrıştırılabilir olmaları, doğrusal cebir ve dizey kuramının temel kavramı olmalarını sağlamıştır.