Hızlı olmak lazım hem de herşeyde, çay demlerken bile. İşte bu nedenle icat edildi poşet çay. Sıcak suya atın 3 dakika sonra tavşan kanı gibi çayınızı yudumlamaya başlayabilirsiniz. Poşet çay ilk olarak 1920 yılında Amerika’nın San Francisco şehrinde Joseph Krieger tarafından üretildi. Önceleri, poşet çaylar yalnızca seyahate çıkan gezginler tarafından kullanılıyordu. Ama, 1935 yılında yapılan bir araştırma, ABD’de üretilen poşet çayların büyük bölümünün ev kadınları tarafından kullanıldığını gösterdi.
Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder