Pekmez çeşitli meyve sularının ateşte kaynatılarak koyulaştırılması sonucunda meydana gelen normalden biraz daha fazla koyu kıvamda meyve suyudur. Pekmezin ilk yapılış tarihi çok eskilere dayandığından kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Bazı tarihi kaynaklarda Orta Asya’da yaşayan topluluklar arasında pekmezin var olduğu bilinmektedir. Pekmez Anadolu, Orta Doğu, Asya ve Güneydoğu Avrupa’da yapılan ve zevkle yenen bir ekmek katığıdır. Özellikle Türklerde pekmez yapımı çok ileri gitmiştir.
3 Boyutlu Yazıcı yada 3D printer teknolojisi, bilgisayar ortamında hazırlanan 3 boyutlu tasarımları, 3 boyutlu katı nesneler haline getirmeye yarayan bir teknolojidir. Klasik tekniklerden farklı bir yöntemle çalışan 3-B Yazıcı’lar, CNC tezgahları gibi nesneyi sadece oyarak veya delerek şekil vermiyor. 3 boyutlu baskı, dijital bir tasarımı katılımlı süreç “additive manufacturing” yani art arda gelen madde katmanları şeklinde döşeyerek, birbirine peşi sıra ekleyerek meydana getiriyor.
Yorumlar
Yorum Gönder